Image
2020 Haziran

Haziran 2020 sayısı e-gazete olarak yayında

Değerli okurlarımız, Koronavirüs salgınıyla ilgili kısıtlamalar gevşetilerek “yeni normal”e ilişkin takvimler açıklanıyor. Ancak PTT’nin bazı şubelerinin yeni hizmet vermeye başlaması, kargolarda oluşan yoğunluk ve aksaklıklar nedeniyle Jıneps'i bu ay da dijital yayımlıyoruz.

Değerli okurlarımız,

Koronavirüs salgınıyla ilgili kısıtlamalar gevşetilerek “yeni normal”e ilişkin takvimler açıklanıyor. Ancak PTT’nin bazı şubelerinin yeni hizmet vermeye başlaması, kargolarda oluşan yoğunluk ve aksaklıklar nedeniyle Jıneps'i bu ay da dijital yayımlıyoruz.

Gazetenizin haziran sayısı ekte. Üstelik yine tam 28 sayfa.

 

Bu ayki gazetenizde neler var?

 

21 Mayıs Çerkes Soykırımı ve Sürgünü yıldönümüne ilişkin dosyamız var.

 

Geçen ay Özlem Aydemir, Nalçik’teki “Yaşam Ağacı” adlı anıtın tasarımcısı Gushapsha Arsen ile söyleşi yapmıştı, bu ay da sanatçı Dug Aytek, Maykop’taki sürgün anıtına imza atan Bırsır Abdullah ile Jıneps okurları için görüştü.

 

Ressam Faruk Kutlu ile yeni sanat kitabı “Kafkasya’dan İzler” üzerine Serap Canbek sohbet etti.

 

Maykop’a dönüp yerleşen, Sindika dans grubunun üyesi Meretuk Zübeyr Tümer bu ay 10. sayfamıza konuk oldu.

 

Köşe yazılarımızın, araştırma konularımızın yanı sıra korona sayfalarımız da bu sayımızda, Doç. Dijin Çurey’in “sanat ve zanaat” konulu makalesi de, Abhazya’daki duvarları grafitileriyle bezeyen Kadir Tvanba da, Güney Amerika macerasını konu edinen A. Seda Berzeg’in yazısı da..

 

Çocukları unutmadık elbette. Betül Kanbolat çocuklar için oyunları kitaplar vasıtasıyla anlattı.

 

İyi okumalar,

 

Jıneps